D’n Buff in het nieuws

Waterbuffelboerderij D’n Buff trekt met enige regelmaat de aandacht van verschillende (nieuws)media. Hieronder kunt u diverse nieuwsberichten bekijken welke zijn gepubliceerd in bijvoorbeeld dag- en weekbladen. Daarnaast vindt u hier ook verschillende interessante filmpjes die her en der gepubliceerd zijn. Veel lees- en kijkplezier!

In het Brabants Dagblad met ‘Best Voedsel’. Klik op de afbeelding om het hele artikel te lezen.

12 mei 2024

Filmpje gemaakt door Omroep Dommelland: ‘De buffels van Waterbuffelboerderij D’n Buff mogen eindelijk weer naar buiten!’.
Klik op de play-knop om het filmpje te bekijken.

12 mei 2024

Bekendmaking BOT 2023

Bron: Omroep Dommelland (YouTube)

25 september 2023

D’n Buff Finalist Boxtelse Ondernemers Trofee 2023

Bron: Omroep Dommelland (YouTube)

13 juni 2023

Filmpje gemaakt door Omroep Brabant: ‘Waterbuffels mogen weer naar buiten en nemen een frisse plons’. Klik op de voorvertoning om het filmpje te bekijken.

7 mei 2023

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4250662/slapeloze-nachten-door-melken-van-waterbuffels-maar-nu-is-frens-dolblij

Vera de Schipper van Omroep Brabant is met een filmploeg bij ons op de boerderij geweest. Resultaat: een filmpje en een artikel. Bron: Omroep Brabant

23 maart 2023

Publicatie over nominatie voor agrarisch ondernemer van het jaar. Bron: Brabants Dagblad – De Meierij

7 maart 2023

Omschakelen van gangbare melkveehouderij naar waterbuffels. Bron: Boerderij.nl

3 maart 2023

Waterbuffels naar buiten
2 mei 2022

Klik op de afbeelding om het hele artikel (met veel foto’s!) te lezen.

Trots op deze nieuwe samenwerking met De Smaak Van Hier. We hebben gewoon “De Smaak Van Boxtel”. Wil je graag weten wie er nog meer als boer of boerin bij De Smaak Van Hier is aangesloten kijk dan snel op hun facebook pagina of website of waar de producten te koop zijn.

Het volgende bericht werd door ‘De Smaak van Hier’ onlangs gepubliceerd op hun Facebookpagina:

* WELKOM BOER FRENS *
In de vorige nieuwsbrief hadden we het al laten weten…er is een nieuwe boer aangesloten bij De Smaak van Hier. En daar zijn we zó ontzettend trots op! In het Brabantse Boxtel runt Frens van Oirschot samen met zijn vrouw Wendy en zoon Thijm, een waterbuffelboerderij. In dit geval dus geen traditionele melkveehouderij, maar een andere kudde dieren met een andere gebruiksaanwijzing.

Na tien jaar als vierde generatie Van Oirschot melkvee te houden, besloot Frens om het roer om te gooien. De traditionele melkkoeien werden verruild voor waterbuffels. Frens wilde bewust uit de grote bulkmarkt en een betere toekomst bouwen voor zijn eventuele opvolgers Thijm en Lau.

In oktober 2018 zijn de eerste buffels uit Schotland gekomen en twee weken later kwamen er dieren uit Tsjechië bij. Inmiddels telt de gehele kudde in Boxtel zo’n 160 dieren, met een aantal eigen fokstieren en kalfjes. Frens en Wendy hebben in de afgelopen jaren genoeg geleerd over de waterbuffels. Onder andere dat het echte kuddedieren zijn, behoorlijk eigenwijs en oersterk zijn. Bij een bezoek aan de boerderij kan Frens uren vertellen over de buffels en voel je de trots en blijdschap over hun waterbuffelboerderij die zij weer voelen na de omschakeling van hun bedrijf.

Een nieuwe’ buffelboer’ betekent ook nieuwe producten erbij in De Smaak van Hier collectie. Heb je al enig idee welke dat gaan zijn?

Interview met Wendy door ‘Agent Cooper’. Dit online platform lanceert de verhalen van, zoals het zelf verwoord, onvergetelijke personages. Mensen die durven te werken vanuit hun talent en daar verdomd goed in zijn. Lees hier het hele artikel.

januari 2022

Waterbuffels weer naar buiten!
25 april 2021

Klantervaring Waterbuffelboerderij d’n Buff. Lees hier het hele artikel.
april 2021

D’n Buff op TV (KRO-NCRV) bij Binnenste Buiten met chef-kok Alain Caron
16 september 2020

Proef de rust
juli 2020

Na een lange periode op stal te hebben gestaan mochten de waterbuffels eindelijk weer naar buiten! Altijd weer een mooie en blije belevenis.
Hans Ceelen – 25 april 2020

Lokale Omroep Haaren – 27 april 2020

Omroep Dommelland – oktober 2019

Mooi Boxtel – 12-08-2019

Brabants Dagblad – 16-07-2019

Brabants Centrum – 09-05-2019